Palsternakkapihvit

tiistai 3. syyskuuta 2019Sain kesällä tuotenäytteitä Myssyfarmilta, mutta niiden testaileminen jäi kesäkiireiden jalkoihin. Moni tunnistanee Myssyfarmin nimensä mukaisesti villapipoistaan, joita Pöytyän myssymummot neulovat käsin paikallisten tilallisten lampaiden villasta. Mikäli tarina kiinnostaa enemmänkin, kuuntele Unelmaduunareiden podcast Myssyfarmin Annan kanssa.  Myssyfarmin pariskunta uskoo suomalaiseen maatalouteen ja tekee sitä omalla tyylillään eikä olekaan mikään perinteinen maitotila. Pikemminkin designyritys, joka on pipojen lisäksi erikoistunut vilja-, öljy- ja palkokasvien luonnonmukaiseen viljelyyn. Hieman erikoinen yhdistelmä, mutta juuri siksi niin kiinnostava!

Toissaviikkoinen illan ruoka löytyi nopeasti, kun muistin saaneeni myös hernerouhetta kotikeittiöön kokeiltavaksi. Tuote on kehitelty vastineeksi maailmalta tuodulle soijarouheelle ja se sopii pihvien lisäksi myös kasvispyöryköihin tai perinteisten lihapullien jatkoaineeksi. Vihreästä hernerouheesta syntyi tuhdit palsternakkapihvit tuotepakkauksen ohjeen mukaan ja pihvit sai muotoiltua helposti kasvisvalkuaisrouheen turvottua hetken aikaa. Itse söimme pihvit uunijuuresten ja sitruunaisen jogurttikastikkeen kera, mutta pihvit sopisivat erinomaisesti myös hampurilaisten väliin. Käytin taikinaan Myssyfarmin omaa luomurypsiöljyä, joka on ihan sellaisenaan taivaallista! Öljy on palkittu ja suuresti kehuttu, mutta niin paljon kuin ostammekin erilaisia ja/tai uutuustuotteita, tämä öljy ei ollut päätynyt keittiöömme aiemmin. Suurenmoinen tuote, jonka toivoisin löytyvän aina keittiöstä.

Palsternakkapihvien valmistaminen on hyvinkin yksinkertaista, kunhan vain muistaa jättää hernerouheelle turpoamisaikaa. Raasteena voi käyttää oikeastaan ihan mitä tahansa juuresta ja mausteiden avulla muuttaa makua yrttisestä vaikka lähi-itämaiseen keittiöön.


Palsternakkapihvit

2 dl hernerouhetta
2 dl ohrahiutaleita
6 dl kasvislientä
4 dl palsternakkaraastetta (tai mitä tahansa juuresraastetta)
1 sipuli hienonnettuna
2 rkl rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
yrttejä oman maun mukaan 

Kiehauta kasvisliemi ja lisää siihen hernerouhe ja ohrahiutaleet. Anna turvota 15 minuuttia.
Kuullota sillä välin sipuli öljyssä.
Yhdistä kaikki ainekset ja maista taikinaa. Lisää tarvittaessa yrttejä tai muita mausteita.
Muotoile taikinasta pihvit ja paista pannulla tai uunissa kauniin ruskeiksi.

* * *

Mikäli pidät kasvispihveistä, kokeile myös intialaisia pinaatti-perunapihvejä, kesäkurpitsapihvejä tai mausteisia kukkakaalipihvejä!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.