Savulohi-perunapaistos

maanantai 25. maaliskuuta 2019




Rakastan kalaa ja perunaa melkein muodossa kuin muodossa tolkuttoman paljon! Yhdessä ja erikseen, ihan miten vain. Perinteiselle lohilaatikolle sydämeni sen sijaan ei ole lämmennyt enkä sitä näin ollen koskaan valmista. Janssoninkiusaus on sitten asia erikseen ja olen niin kiitollinen, että Kamera ja kauha -blogin ansiosta se on parempaa kuin koskaan! Jos et ole kokeillut reseptiä vielä, tee se nyt.

Tai valmista ensin tämä savulohi-perunapaistos, jonka salaisuus ei ole enää salaisuus. Kerman sijaan perunat ja lohen yhdistää meheväksi kokonaisuudeksi béchamel eli valkokastike. Paistoksesta tulee parempi myös sen takia, että perunat ovat valmiiksi kypsiä. Jos siis sinulta jää keitettyjä perunoita yli, ne ovat täydellisiä tähteitä juuri tähän ruokaan. Sekaan voi myös heittää tähteeksi jääneitä kasviksia (kukkakaali, kesäkurpitsa, herne, parsakaali) ja persiljan sijaan käyttää tilliä ja ruohosipulia. Seuraksi vielä raikas salaatti fenkolista, lasillinen valkoviiniä ja simppeli arkiruoka maistuu päivänä minä hyvänsä.


Savulohi-perunapaistos 4-6 henkilölle

8-10 perunaa keitettynä ja kuorittuna
200 g lämminsavulohta
1 dl persiljaa hienonnettuna
1-2 dl gruyerea tai parmesania raastettuna

Bechamel-kastikkeeseen:
30 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
(1 pieni sipuli kuorittuna
1 kokonainen neilikka
1 laakerinlehti)
ripaus muskottipähkinää
suolaa, valkopippuria

Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja lisää loraus maitoa joukkoon. Lisää loppu maito vähitellen joukkoon ja kuumenna seos kiehuvaksi. Pudota sipuli, neilikka ja laakerinlehti joukkoon antamaan makua. Anna kastikkeen kypsyä 10 minuutin ajan sekoittaen sitä enemmän tai vähemmän koko ajan.
Nosta sipulit, neilikka ja laakerinlehti pois ja mausta kastike suolalla, valkopippurilla ja raastetulla muskottipähkinällä.

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Yhdistä bechamel-kastike, lämminsavulohi, persilja ja lohkotut perunat keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele juusto pinnalle. Paista 20-30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.