Kuubalainen kana-mustapapukulho

torstai 7. helmikuuta 2019




Rakastan erilaisia kulhoruokia, vaikken niitä kovin usein kokkailekaan. Parasta niissä lienee se, että ruoat ovat useimmiten mukavan värikkäitä, raikkaita ja niihin voi käyttää oikeastaan mitä tahansa. Bowlista voi tehdä kevyemmän tai tukevamman version ja annos maistuu usein niin kylmänä kuin kuumanakin. Tähän mennessä kulhoruoat ovat valmistuneet ihan summa mutikassa, mutta nyt päätin kokeilla millainen lopputulos syntyy reseptiä noudattamalla. Half baked harvest -blogista on tullut eteen monta inspiroivaa ohjetta arkipäivän pelastukseksi, niin tämäkin ruoka! Ja mikä huojentavaa, ruoan voi valmistella etukäteen vaikka kokonaan, jos aika on kortilla (marinoi kana, pilko sipulit ja paprikat, tee mangosalsa, keitä riisi). Tämä kuubalainen annos näyttää lautasella melko vaatimattomalta, mutta kanan marinadi ja mangosalsa nostavat annoksen taivaalliseksi!


Kuubalainen kana-mustapapukulho 3-4 henkilölle

500 g luutonta kanaa kuutioituna
2-3 rkl oliiviöljyä
1 rkl soijaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl juustokuminaa jauhettuna
ripaus cayennepippuria
1-2 limen mehu ja kuori raastettuna
suolaa, mustapippuria
*
1-2 sipulia ohueksi viipaloituna
2 paprikaa viipaloituna
*
1 prk kypsiä mustapapuja
2-4 dl kypsää riisiä
1 avokado viipaloituna
tuoretta korianteria koristeluun

Mangosalsa

1 mango kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
1 punainen chili hienonnettuna (itse käytin tulisemman keltaisen)
0,5-1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 limen mehu


Yhdistä marinadin ainekset kanalle ja maista seosta. Lisää suolan ja pippurin lisäksi muitakin mausteita, mikäli kaipaat marinadiin lisää makua. Nosta kanat joukkoon ja jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.

Mausta sipulit ja paprikat oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Nosta ne sen jälkeen leivinpaperin päälle pellille, jätä toinen puoli vapaaksi kanoille. Paista kanoja ja kasviksia 15-25 minuuttia, kunnes kanat ovat kypsyneet. Muista kypsentää riisi myös tässä välissä, mikäli sinulle ei ole sitä jo valmiina!

Huuhdo sillä välin mustapavut ja mausta ne sitruunanmehulla tai etikalla, suolalla ja pippurilla. Pavut voi tarjota huoneenlämpöisenä tai lämmitettynä.

Tee vielä mangosalsa yhdistämällä ainekset keskenään.

Lusikoi riisiä lautaselle ja nostele päälle pavut, kanat, paprikat ja sipulit. Leikkaa päälle avokadoa ja kruunaa annos mangosalsalla ja tuoreella korianterilla.


* * *

Kokkaa myös korealaista kasvis-bibimbapia!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.