Vadelma-tahini-kerrosjogurtti

tiistai 9. tammikuuta 2018




Tämä jumalaisen ihana vadelma-tahini-kerrosjogurtti on kuulunut viikonloppuaamuihimme siitä lähtien, kun Kira Åkerström-Kekkonen julkaisi kirjansa Max 30 min. Valmistaessani viime viikonlopuksi toista vadelmaherkkua, huomasin, etten ollut jakanut lasillisen ohjetta blogissa lainkaan. Koska hyvä tulee laittaa kiertämään, jaan sen nyt teille muillekin aamiaisen rakastajille. Reseptissä ei ole oikeastaan mitään erikoista, mutta itselleni ei olisi tullut mieleenkään yhdistää tahinia vadelmiin. Makuyhdistelmä on kuitenkin vallaton yhdistettynä paksuun pehmeään jogurttiin. Arkiaamuisin mies tekee ennen töihin lähtöään meille molemmille leivät aamiaiseksi, mutta viikonloppuisin haluamme vaihdella aamiaisen sisältöä ja nautiskella siitä ajan kanssa. Näinkin pienellä panostuksella aamiaisesta saa piirun verran parempaa. Jogurtti on myös loistava välipala purkissa mukaan otettavaksi töihin tai metsäretkelle.

Vadelma-tahini-kerrosjogurtti 2 henkilölle

4 tl tahinia
4 tl vettä
2 tl hunajaa
1 dl vadelmia
2 dl maustamatonta jogurttia
seesaminsiemeniä

Sekoita tahini, vesi ja hunaja pienessä astiassa. Murskaa vadelmat haarukalla toisessa kipossa.
Laita vuorotellen tahinikastiketta, vadelmia ja jogurttia lasiin tai kulhoon. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä.

* * *

Kokeile myös vadelmaista chiapuuroa tai vadelma-suklaa-chiavanukasta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.