Kaurajogurtti & vadelma-punajuuripyre

lauantai 13. tammikuuta 2018



Tammikuusta on hiljalleen muodostuva aamiaisen juhlakuukausi. En tarkoita tällä suinkaan juhlavia aamiaispöytiä vaan sitä, että saamme syödä joka viikonloppu jotain uutta aamiaiseksi. Tai näin ainakin toivon. Tähän on toki todettava se, että uusien makujen ja ruokien kehitteleminen ja etsiminen jää minun kontolleni, vaikka mies niitä mieluusti maisteleekin. Hänen paukkunsa suuntautuvat yleensä illallisruokiin.
Välillä aamiainen muodostuu jääkaapista löytyvistä tähteistä munakkaaksi, toisinaan maidon tipat paistetaan vohveleiksi. Tällä kertaa valmistin aamiaiselle kaurajogurttia vadelma-punajuuripyreellä Hanna Hurtan kirjasta Kasvis. Olin merkannut reseptin jo aiemmin ylös lukiessani kirjaa kannesta kanteen, sillä punajuuri aamiaisruoassa herätti mielenkiinnon. Punajuuri toi pyreeseen mukavanlaista juurevuutta, muttei noussut kuitenkaan pääosaan. Ehkä ensi kerralla voisin raastaa sitä enemmänkin joukkoon. Vadelma-punajuuripyrettä jäi hieman yli ja sitä voi reseptin mukaisesti  tarjota myös aamiaispannukakkujen ja puurojen kera. Itse kaurajogurtti oli asteen verran turhan paksua ja pikemminkin tuorepuuroa kuin jogurttia. No, sama sen, lasilliset maistuivat erittäin hyvin!


Kaurajogurtti & vadelma-punajuuripyre 4 henkilölle

4 dl kaurahiutaleita
4 dl kookosmaitoa
4 dl manteli- tai kauramaitoa
4 rkl chia-siemeniä
2 probioottikapselia
ripaus aitovaniljajauhetta tai pieni loraus vaniljauutetta

Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja aja massa sileäksi. Siirrä kulhoon ja jääkaappiin tekeytymään yön yli tai vähintään kuudeksi tunniksi.

Vadelma-punajuuripyre
1 pienehkö punjauuri raastettuna
2 1/2 dl vadelmia
1/2 sitruunan mehu
2 rkl vettä
1 rkl hunajaa tai agavesiirappia

Mittaa ainekset tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta. Surauta ainekset sileäksi pyreeksi. Jaa vadelma laseihin tai kulhoihin ja lusikoi kaurajogurttia päälle. Koristele annokset vadelmilla, mintulla ja kookoslastuilla.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.