Vuohenjuusto-crostinit

lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kaikki hyvä ei välttämättä vaadi aikaa eikä useita raaka-aineita. Ruokaa odotellessa tein pikaisesti crostinit vuohenjuustolla, rosepippurilla ja hunajalla.


Herkkuja luvassa

torstai 29. maaliskuuta 2012


Tiistaina olin jo torstaissa ja tänään ihmettelen, miten viikko on kulunut jälleen niin nopeasti. Ei sillä, mahtavaahan se on, että on jälleen viikonloppu. Mutta vielä perjantai ja sitten voi ottaa reilusti rennosti ja nauttia ruoasta ja juomasta. Tällä kertaa uusin Viini-lehti on tehnyt sen todella helpoksi, sillä viikonlopulle löytyi jo useampi ruoka testattavaksi. Meillä syödään viikonloppuna ainakin kuvien kampasimpukka-vuohenjuustosalaattia ja parsaa porkkanapedillä ja lohi-vuohenjuustotahnaa. Toivottavasti jotain muutakin uutta.

Herkullisia vapaita!


Kuvat on otin suoraan lehdestä. Ja ei, en ole saanut lehteä ilmaiseksi tai mitään muutakaan hyödykettä.

Italialainen sokerikakku pääsiäiseksi

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012


Leivoin viime viikonloppuna pitkästä aikaa, mutta mihinkään suuriin urotöihin en flunssaisena kuitenkaan kyennyt. Näin ollen päädyin testaamaan jotain uutta ja yksinkertaista. Suurimpaan hätään tein hillokeksejä, jotta jaksoin odottaa sokerikakun valmistumista. Ohjeen italialainen sokerikakku on ulkonäöltään vaatimaton, mutta maultaan oiva. Makea, muttei liian makea. Molempien herkkujen ohjeet poimin kirjasta Italialaiset keittiömestarit.
Pari vuotta sitten leivoin näin keväällä sisialaista pääsiäiskakkua, jossa kakun luonteen määrittelevät kuivatut hedelmät ja pistaasipähkinä. Italialaiset kakut ovat yhdistelmä kuiva- ja täytekakkua ja juuri siksi olen tykästänyt niihin. Supisuomalainen kermainen mansikkakakku ei ole suosikkini, vaikka sillekin löytyy paikkansa kesäisin.

Italialainen sokerikakku

Pohja:
80 g vehnäjauhoja
75 g maissijauhoja
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
6 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
3 dl tomusokeria
1 sitruunan kuoriraaste

  • siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe kulhoon
  • vatkaa yhdessä kulhossa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  • vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
  • yhdistä jauhoseos, valkuaiset ja sitruunankuori varovasti keltuaisvaahdon joukkoon
  • kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 20-30 minuuttia
  • älä avaa uunin luukkua välillä, jottei kakku latistu
  • nosta kakku jäähtymään, poista vuoasta vasta jäähtymisen jälkeen ja leikkaa kakku kahteen kerrokseen

Jos haluat päästä kakkupohjan ainesten kanssa helpommalla, tee pohja alla olevan mukaisesti.
Se yksinkertaisempi kakkupohja valmistuu näin:
1 lasillinen kananmunia
1 lasillinen hienosokeria
1 lasillinen vehnäjauhoja
1 sitruunan kuoriraaste

  • vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, pehmeäksi vaahdoksi
  • siivilöi jauhot joukkoon ja sekoita varovasti
  • mausta taikina sitruunankuorella varovasti sekoittaen

Sokeriliemi:
3,5 dl vettä
loraus rommia
2 rkl sokeria
3 appelsiininkuoriviipaletta
3 sitruunankuoriviipaletta

  • laita ainekset kattilaan ja keitä pienellä lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut ja neste on vähentynyt hieman
  • nosta kattila pois liedeltä ja anna sen jäähtyä
  • nosta appelsiinin- ja sitruunankuoret pois ja kostuta kakku kauttaaltaan (liemen voi käyttää kokonaisuudessaan kakun kostutukseen)
  • jätä kakku imeytymään jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi ja mielellään seuraavaan päivään
  • kun liemi on imeytynyt, levitä alimmaisen kerroksen päälle haluamaasi täytettä ja nosta toinen kanneksi päälle
  • koristele kakku tomusokerilla
Täyte:
marja- tai hedelmähilloa tai
ricottajuustoa maustettuna sitruunaliköörillä

Avokadopastaa

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Maanantai-illan nopeaksi ruoaksi oli tarkoitus tehdä katkarapupastaa. Kotiin päästessä mieli muuttui ja ajattelin testata avokadopastaa. No, sitäkään ei lautasella päätynyt vaan yhdistelmä näitä kahta. Ja vähän kolmatta. Herkkua joka tapauksessa!

Avokado-kesäkurpitsa-katkarapupasta 3-4 henkilölle

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
öljyä paistamiseen
tuoreita tai kuivattuja yrttejä (persiljaa, basilikaa jne.)
suolaa, mustapippuria
2 avokadoa paloiteltuna
pätkä kesäkurpitsaa paloiteltuna
2 dl katkarapuja sulatettuna ja valutettuna
sitruunan- tai limemehua (sitruunanrakastajat voivat lisätä myös kuorta, käytä silloin luomusitruunaa)
parmesanjuustoa
saksanpähkinöitä karkeasti pilkottuna
tagliatellea, pappardella tai spaghettia

  • laita pasta kiehumaan suolattuun veteen
  • pastan kypsyessä kuullota sipuleita öljyssä ja lisää kesäkurpitsat
  • mausta seosta yrteillä, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla ja tarkista maku
  • lisää aivan lopuksi katkaravut ja avokadot, älä paista seosta, jottei katkaravut sitkisty
  • kaada pastan keitinvettä talteen mukiin, jotta voit tarvittaessa lisätä sitä pastaa kosteuttamaan
  • yhdistä pasta ja avokado-kesäkurpitsa-katkarapuseos 
  • ripottele parmesanjuusto joukkoon ja sekoita
  • nosta pasta lautasille ja ripottele vielä saksanpähkinöitä päälle
  • viimeistele annos hyvällä oliiviöljyllä

Italialaiset hillokeksit

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Antonio Carluccio ja Jamie Oliverin oppi-isä Gennaro Contaldo ovat väsänneet kokoon teoksen Italialaiset mestarit, joka on innostanut meidän perheen jälleen uusiin kokeiluihin. Keittokirja kattaa Italian etelästä pohjoiseen ja mukana on paljon alueellisia erikoisuuksia ja klassikoita. Tähän yksinkertaiseen keksileivonnaiseen en ole koskaan Italiassa törmännyt, joten pakkohan sitä oli ruveta leipomaan. Varsinkin kun tähän keksiin voi hyödyntää kaappiin kertyneitä hilloja. Tällä kertaa laitoin kekseihin kardemummaista karviaishilloa ja vaniljaista mustaherukkahilloa.


Italialaiset hillokeksit
Crostatina di marmellata

200 g vehnäjauhoja
120 g suolatonta voita (tavallinenkin käy) kuutioituna
1 kananmuna
ripaus suolaa
1 rkl hienoa sokeria
40 ml vettä
hilloa (mansikka/vadelma(mustikka/karviais/mustaherukka/lakkahilloa)

  • sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa ja lisää voi kuutioituna
  • nypi voi vehnäjauhoihin, kunnes seos on ryynimäinen
  • lisää kananmuna ja sekoita hyvin
  • lisää vielä loraus vettä, ohjeen melkein puoli desiä on mielestäni liikaa
  • muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia (keksit onnistuvat kyllä ilman lepoaikaakin)
  • painele taikina voideltuun vuokaan käsin tai kauli 5 mm paksuiseksi
  • paista 180 asteessa 15 minuuttia
  • anna keksipohjan jäähtyä ja sivele sen pintaan myöhemmin haluamaasi hilloa
Vinkki! Saat keksistä hienostuneemman, jos levität hillon jo ennen paistamista pohjan päälle ja koristelet pinnan vielä taikinasta tehdyillä nauhoilla. 


Nahka- ja vanerikoruja

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Moderni mummola arpoi koruja viime viikolla, mutta onni ei ollut myötä. Onneksi korun tekijä avasi Karnevaalikaupan, josta sain ostettua itselleni mieluisimman korun - jonglöörin. Käytän päivittäin korvakoruja, mutta ehkä tämän uuden ostoksen myötä kaulakorutkin pääsevät käyttöön tavallista enemmän.

Mielestäni koruissa tulee olla näyttävyyttä ja jotain erikoista. Jonglööri itse asiassa ei ole kovin näyttävä, mutta korun materiaali on erikoinen. Koru on tehty verhoiluteollisuuden ylijäämänahkasta ja on näin ollen ekologinenkin ostos. Korun voi laittaa kaulaan pitkänä tai lyhyenä versiona ja nyt jo mietinkin, että olisiko pitänyt ostaa kerralla useampi koru, jolloin saisi muokattua korusta muhkeamman ja monivärisen. Mietitään. Mutta mahtavaa on myös se, että kauppaan on tulossa myös nahkaisia korvakoruja.

Parhaita korulöytöjäni ovat tähän mennessä olleet vanhat korut tai tällaiset itselleni uusista materiaaleista tehdyt. Korujen ei tarvitse olla kierrätys- tai ekologisista materiaaleista, mutta totuuden nimissä on sanottava, että plussaa niistä silti saa. Perinteisesti kulta- ja hopeakoruista en syty yhtään, ellei kyseessä satu olemaan jokin vintageihanuus! Aiempia löytöjäni voit vilkaista täältä.

Törmäsin Ellessä eilen Poola Katarynan lintukoruihin, joita olen nähnyt nyt talvella enemmän kuin koskaan. Ja miksipä ei - korvakorut ovat omatkin suosikkini! Ostin koruni Design Joulutorilta, mutta koruja voi tilata täältä ja Tampereella Poola Katarynan tuotteita myy Ojakadun Super Mukava.

Erikoista näissäkin koruissa on materiaali, sillä ne on tehty vanerista. Kun näin korut ensi kerran, ajattelin niiden olevan liian painavat korviini. Mutta onneksi otin korun käteeni ja totesin olevani aivan väärässä. Linnut ovat kevyet ja niiden olemassaolon unohtaa päivän mittaan. Ellei sitten satu pitämään päällään korkeakauluista villapaitaa tai kaulahuivia. Vaneri nimittäin tarttuu helposti villaan kiinni.




Aivan pähkinöinä

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Viimeiset viikot ovat olleet yhtä hulinaa ja olo on syvältä. Kiire ja flunssa eivät ole paras yhdistelmä. Nyt kun mies alkaa tokenemaan flunssasta, tauti alkaa jäytää minua. Alan siis olla aivan pähkinöinä, mutta periksi en anna.

Pähkinät ovat olleet kotona esille muutenkin, sillä sen lisäksi, että syömme niitä, käytän niitä nykyään myös pyykinpesuun. Olen käyttänyt pyykille ekoaineita parisen vuotta enkä ole saanut kokeiltua pesupähkinöitä ennen kuin tänä vuonna.  Mutta kyllä kannatti! Yhteen koneelliseen tarvitsee vain 4-8 pähkinänpuolikasta ja tällä annoksella pesee usemman kerran. Tämän valmistajan samoja pähkinöitä voi käyttää kahdesta kolmeen kertaan. Ja mikä parasta, pesupähkinät soveltuvat niin kirjo- kuin valkopyykkiin sekä villan ja silkin hienopesuun. Pahimpaan tahroihin kannattaa käyttää ensin sappisaippuaa, mutta meidän perheessä kaikki lika on irronnut ilman saippuakäsittelyä. Ja pesussa on ollut likaistakin tavaraa, nimittäin pyyhe, joka on kerännyt itseensä kaiken ulkoa tulevan kuran. Puhtaaksi lähti!

Aidosti, oikeasti voin suositella kokeilemaan pesupähkinöitä pyykinpesuun. Kollegakin ilmoitti käyttävänsä näitä ja toimii lapsiperheessäkin sappisaippuan kera.


Ekoaineet niin pesuaineissa kuin kosmetiikassakin ovat saapuneet kotiin vasta reilun kahden vuoden sisällä, mutta valikoiman laajuus on yllättänyt. Kaupasta löytää jo helposti luonnonkosmetiikkaa ja voi vertailla, mikä tuote sopii omalle iholle ja mikä ei. Aioin kirjoittaa blogiin kosmetiikasta jo kaksi vuotta sitten, mutta aikomiseksi on jäänyt. Tänäkin talvena aikomusta on ollut, mutta kiinnostavasta aiheesta huolimatta, en ole saanut tartuttua toimeen. Käyttökokemusta on jo paljon ja omia suosikkituotteita on löytynyt. Täytynee kerätä vinkit ja tuotteet yhteen nippuun. Niin kuin esim. kookosöljyn suhteen. Öljyä voit käyttää niin ruokaan, meikinpoistoon kuin kosteuttamiseenkin. Mutta siitä lisää myöhemmin!

Kikhernepihvit tomaattien kera

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Kesää kohti mennessä värikäs ja raikas ruoka alkaa houkututtaa entistä enemmän. Vaikka lumi on vielä maassa, talviset padat eivät tule ensimmäisenä mieleen. Tämä kuva on viime kesältä, mutta pihvit maistuvat näin kylmempänäkin vuodenaikana. Kovaa vauhtia kohti grillauskesää ja pihatöitä!



Kikhernepihvit 4 hengelle

6,5 dl vettä tai kasvislientä
200 g kikhernejauhoja
suolaa, mustapippuria

  • kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi 
  • siivilöi kikhernejauhot joukkoon ja mausta seos suolalla ja pippurilla
  • anna seoksen hautua hiljalleen 10 minuuttia koko ajan sekoittaen
  • taikinan tulisi olla notkeaa ja kiinteää niin, että se irtoaa kattilan pohjasta
  • nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä rauhassa
  • muotoile taikinasta pötkö, kääri se kelmuun ja anna jäähtyä kunnolla jääkaapissa
Tomaatit

4 tomaattia halkaistuina
suolaa, mustapippuria
1-2 rkl sokeria tai hunajaa
oliiviöljyä
tuoretta persiljaa hienonnettuna
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • pane uuni lämpiämään 200 asteeseen
  • nosta tomaatin puolikkaat uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin ja ripottele päälle suolaa, pippuria, hunajaa ja oliiviöljyä
  • kypsennä tomaatteja uunissa 45 minuuttia tai kunnes niiden mehu alkaa hieman karamellisoitua
  • sekoita persilja, valkosipulit ja loraus oliiviöljyä keskenään ja levitä lopuksi tomaattien päälle
  • kypsennä tomaatteja tämän jälkeen vielä 10 minuuttia
*****
  • leikkaa kikhernemassasta 1-2 sentin paksuisia viipaleita
  • paista pihvejä kuumalla pannulla oliiviöljyssä (tai grillaa) molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita
  • nosta pihvit lautaselle ja asettele tomaatinpuolikkaat niiden päälle

Moderni mummola arpoo

Vielä on huomiseen asti aikaa osallistua Modernin mummolan arvontaan! Kuvissa olevat korut on tehty verhoiluteollisuuden ylijäämänahasta ja lisää on luvassa, sillä seuraavaksi Liinu aikoo tehtailla korvakoruja. Tätä odotellaan ja arpaonnea toivotellaan niin sulle kuin mulle!



Pikaista vihreää

torstai 8. maaliskuuta 2012


Mikä avuksi, kun työpäivän jälkeen ei kiinnosta lähteä ruokakauppaan. Katse jääkaappiin ja ihmetystä kerrakseen. Ja tyhjää lyö. Onneksi mieleen juolahti pikainen hernekeitto ja siihen löytyi jopa aineksetkin osittain. Osittain siksi, että pakastimesta löytyi vain pussillinen herneitä. Niinpä heitin sekaan pinaattia ja sain kahdelle tehtyä pikaisesti hernekeiton. Kylkeen paahdoin pari leivät ja avokadoa päälle. Kyllä näillä väreillä ollaan jo kovasti keväässä!



Pikainen herne-pinaattikeitto

1-2 pss pakasteherneitä
1-2 pss pakastepinaattia
öljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 sipuli tai pätkä purjoa hienonnettuna
kasvislientä tarpeen mukaan

suolaa, mustapippuria
sitruunanmehua
yrttejä

  • kuullota sipuleita kattilassa
  • lisää loput aineet ja anna keiton kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia
  • mausta ja soseuta keitto 
Simppeli avokadotahna

1-2 avokadoa
suolaa, mustapippuria
basilikaa tai persiljaa
sitruunan- tai limenmehua
  • hienonna tai leikkaa avokado pieniksi kuutioiksi ja sekoita ainekset keskenään
  • paahda leipiä ja lusikoi avokadotahnaa päälle

Raakalaispallerot

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012




Mies törmäsi kirjakaupassa raw food-kirjaan, joka ei ollut hinnalla pilattu. Tietämättäni hän myös osti opuksen kaupasta ja kotiin tultuamme hämmästelin ostosta. Ja kohta jo ihailin. Selailin kirjan alusta loppuun ja kiinnostuin heti! Olen tehnyt raw foodia pari kertaa ja makeaan omena-pähkinätorttuun olen melkeinpä hullaantunut. Näin ollen tiesin, mitä odottaa, kun pyöräytin nämä makeat pallot jälkiruoaksi.

Raw foodin eli raakaravinnon periaatteiden mukaisesti valmistettujen herkkujen ja jälkiruokien raaka-aineita ovat hedelmät, marjat, pähkinät, siemenet, kuivatut hedelmät, hunaja ja kasvisöljyt. Missään ohjeissa ei käytetä valkoista sokeria ja kananmunaa eikä ruoat sisällä laktoosia tai gluteenia. 

Kanelipallot

1 dl manteleita
1 tl kanelia
0,5 dl rusinoita
0,5 rkl rapsi- tai rypsiöljyä
1,5 rkl hunajaa
ripaus suolaa

  • jauha mantelit tehosekoittimessa hienoksi jauhoksi
  • kaada mantelit kulhoon ja lisää loput aineet joukkoon
  • sekoita ainekset ja pyörittele taikinasta pieniä palloja
  • jos haluat palleroihin vaihtelua, pyörittele osa palloista vielä lopuksi kaakaojauheessa ja tarjoile heti
Vinkki! Manteleiden sijaan voi käyttää pähkinöitä, kanelin sijaan kardemummaa tai kaakaota ja rusinoiden sijaan kuivattuja taateleita tai aprikooseja. 
Jos raw food on sinulle uutta, kannattaa kokeilla ensin makeita herkkuja. Sopii mulle! Ja nämä kanelipallot ovat niin hyviä, ettei arvaisi niiden olevan terveellisiäkin. 


Pistaasipunajuuret jogurtissa

maanantai 5. maaliskuuta 2012


Punajuuri on ollut suurta herkkuani jo monta vuotta eikä tietä ole kuljettu loppuun vieläkään. Ja puhun nyt nimenomaan tuoreista punajuurista, en etikkapunajuurista, vaikka minulle maistuu kyllä nekin. Tämä ohje on hyvää sellaisenaankin, mutta yhtä lailla sen kanssa voi tarjota esim. paistettua kanaa tai kalaa.

Pistaasipunajuuret jogurtissa neljälle-kuudelle henkilölle

650 g tuoreita punajuuria
loraus oliiviöljyä
1 sitruunanmehu
2 valkosipulinkynttä ohueksi leikattuna
lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
2-3 dl paksua, maustamatonta jogurttia
pistaasipähkinöitä hienonnettuna
  • jos käytät kesällä ruokaan suoraan kasvimaalta nostettuja punajuuria, leikkaa naatit pois, mutta jätä parin sentin pätkä vielä punajuureen kiinni, jottei punajuurten mehu "vuoda" ulos
  • pese punajuuret hyvin ja kääri ne yksitellen folioon
  • paista punajuuria 180 asteessa noin tunnin ajan tai kunnes ne tuntuvat veitsellä pistettäessä pehmeiltä
  • anna punajuurien jäähtyä ja kuori ne
  • sekoita tällä välin oliiviöljy, sitruunanmehu ja valkosipulinkynnet kulhossa
  • lisää lohkotut punajuuret sekä persilja sitruunaöljyn joukkoon 
  • maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria
  • sekoita vielä jogurtti joukkoon ja ripottele pistaasipähkinät päälle

Kreikkalaiset tomaattipullat, papu-linssisalaatti ja kurkkumeze

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012


Papu-linssisalaatti

200 g kuivattuja mustasilmäpapuja/ ruskeita, valkoisia papuja
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g kuivattuja ruskeita/vihreitä/punaisia linssejä
suolaa
1-2 rkl oliiviöljyä
3 rkl punaviinietikkaa
kevätsipulia hienonnettuna (purjo- tai ruohosipulikin käy)
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
tuoretta tilliä hienonnettuna

  • liota papuja yön yli reilussa vedessä
  • kaada seuraavana päivänä vesi pois ja huuhtele pavut juoksevan veden alla
  • kiehauta papuja hetken aikaa ja kaada ne siivilään
  • kaada pavut takaisin kattilaan ja lisää puhdas vesi jälleen päälle
  • lisää punasipuli ja valkosipuli joukkoon ja anna papujen kiehua puolisen tuntia tai kunnes pavut alkavat olla melkein valmiita
  • lisää linssit joukkoon ja keitä papu-linssiseosta, kunnes linssitkin ovat valmiita (jos haluat ottaa varman päälle, voit keittää pavut ja linssit erillisissä kattiloissa, jolloin pystyt paremmin tarkistamaan papujen ja linssien kypsyyden)
  • lisää aivan loppuvaiheessa suolaa
  • valuta papu-linssiseos jälleen siivilässä, nosta sipulit pois ja kaada pavut kulhoon
  • lisää öljy, viinietikka, kevätsipuli ja yrtit
  • tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla
  • tarjoa lämpinä tai huoneenlämpöisenä

Kurkkumeze neljälle henkilölle

2 kurkkua kuorittuna ja viipaloituna
1 sitruunanmehu
1 tl kuivattua minttua
1-2 rkl oliiviöljyä
  • sekoita kurkku, sitruunanmehu ja minttu keskenään
  • lisää öljy vasta juuri ennen tarjoilua

Paistetut tomaattipallerot

3 tomaattia pieneksi kuutioituna
1 punasipuli hienonnettuna
3 rkl tuoretta minttua
1-2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä friteeraukseen/paistamiseen

  • paloittele tomaatit ja nosta ne kulhoon, älä kuitenkaan kaada tomaateista irtoavaa mehua mukaan
  • lisää sipuli, minttu ja puolet jauhoista
  • mausta suolalla ja pippurilla ja jätä taikina tekeytymään 10 minuutiksi

  • tee lopuista jauhoista, leivinjauheesta ja pienestä lorauksesta vettä tahna ja lisää se tomaattiseokseen
  • kuumenna parin sentin paksuuden verran öljyä paistamista varten
  • lusikoi tomaattiseosta kahden ruokalusikan avulla kattilaan ja paista, kunnes pallerot ovat kauniin ruskeita
  • käännä tämän jälkeen toinen puoli paistumaan

  • nosta tomaattipallerot talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois
  • voit halutessasi ripotella päälle vielä suolaa, mutta se ei ole välttämätöntä
  • tarjoile heti


Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.